NEW OPEL MOKKA.


De nieuwe Opel Mokka is de eerste nieuwe Opel met het nieuwe familiegezicht, de Opel Vizor met de opvallende, nieuwe Opel Blitz als middelpunt. Bovendien is de nieuwe Mokka de eerste Opel met het Pure Panel en een volledig gedigitaliseerde cockpit. De nieuwe Mokka is leverbaar als volledig elektrische Mokka-e vanaf het begin, maar natuurlijk ook met zuinige benzine- en dieselmotoren. 

Pure emotie: Opel betreedt de toekomst met adembenemend design

De nieuwe generatie van de Mokka toont overduidelijk dat Opel per 2020 nieuwe wegen inslaat met het design van interieur en exterieur. De nieuwste modellen zijn puur en precies, en het design is teruggebracht tot de essentie.

De volledig nieuwe Mokka is het eerste model met het nieuwe familiegezicht van Opel. Volgens het nieuwe designkompas van Opel doorsnijden twee lijnen elkaar in het midden van het merklogo, de Opel Blitz. Daarmee wordt het Opel embleem meer dan ooit het centrale stijlelement van nieuwe Opels. De scherpe vouw in lengterichting over de motorkap – die tot onder het logo doorloopt – vormt de verticale lijn. De kenmerkende vleugelvormige dagrijverlichting die op alle nieuwe modellen van Opel terugkomt, is de horizontale lijn.

Het design van de achterzijde is op dezelfde manier ingedeeld en verbeeldt het designkompas in zijn puurste vorm. De centrale plaatsing van het merklogo en de daar midden onder geplaatste modelaanduiding verbinden de vleugelvormige achterlichtunits met de verticale lijn die vanaf de dakantenne uitloopt in de karakteristieke vouw in de achterbumper.

Onder leiding van Mark Adams, Design Director van Opel, is een opvallende en uitgesproken voorzijde ontworpen: de Opel Vizor. Geïnspireerd op het beschermende vizier van een integraalhelm kenmerkt het familiegezicht zich door de vloeiende wijze waarop de grille, het merklogo en de koplampen in één module zijn samengebracht.

Nieuwe typeaanduiding

De typeaanduiding is – net als de gehele auto – helemaal nieuw, met een nieuw, speciaal ontwikkeld lettertype dat de naam op een technische, maar vloeiende manier verbeeldt. De nieuwe stijl van het naamlogo staat symbool voor de nieuwe generatie auto’s van Opel. Dat geldt ook voor de nieuwe Opel Mokka zélf.

Dit is het eerste model van Opel dat zijn naam zelfverzekerd midden op de achterklep draagt, direct onder Opels legendarische merkembleem, de Opel Blitz. Direct leesbaar voor iedereen, zonder afleidende toevoegingen over de motorversie en het uitvoeringsniveau. De nieuwe Opel Mokka heet gewoon Mokka of Mokka met de kleine ‘e’ toegevoegd als het de elektrische versie betreft.

Pure energie: de nieuwe Mokka, nul uitstoot en zeer zuinig

De nieuwe Mokka wordt leverbaar met levendige en indrukwekkend efficiënte 1.2 Turbo benzinemotoren en een 1.5 dieselmotor met de nieuwste technologie voor maximale reductie van uitlaatgasemissies. Bovendien is de Mokka direct vanaf de marktintroductie te krijgen met een 100 % elektrische aandrijflijn: de Opel Mokka-e.

“De nieuwe Opel Mokka laat zien waar we nu en in de toekomst voor staan”, zegt Michael Lohscheller, CEO van Opel. “De Mokka is in alle opzichten efficiënt, innovatief en plezierig en vertaalt de merkwaarden van Opel op vooruitstrevende wijze: opwindend, bereikbaar en Duits. Daarbij hebben onze klanten een brede keuze voor de aandrijving: elektrisch, benzine en diesel.”

De nieuwe Opel Mokka wordt leverbaar met keuze uit levendige en uiterst efficiënte benzine- en dieselmotoren, met vermogens variërend van 74 tot 96 kW (100 tot 130 pk).

Uitzonderlijk comfortabel dankzij Opel stoeltechnologie

Uitstekend zitcomfort is een belangrijk kernmerk van Opel. De Mokka is leverbaar met diverse zesvoudig verstelbare ergonomische stoelen, met Alcantara of lederen bekleding – zeer ongebruikelijk in het B-segment. De kroon op het werk is de verwarmbare, met leder beklede bestuurdersstoel met geperforeerd oppervlak én massagefunctie. De bestuurder en voorpassagier kunnen hun smartphones in het bergvak in de middenconsole plaatsen. Indien die daarvoor geschikt zijn, worden de smartphones dan meteen draadloos (inductief) opgeladen. Een rubberen mat voorkomt dat ze gaan schuiven.

Slimme infotainmentsystemen

Het nieuwe aanbod van infotainmentsystemen biedt perfecte netwerkverbinding en verhoogt het rijplezier in de Opel Mokka nog verder. De systemen Multimedia Radio en Multimedia Navi omvatten een 7-inch touchscreen, terwijl het meest omvangrijke Multimedia Navi Pro voorzien is van een 10-inch touchscreen. De beeldschermen zijn een integraal onderdeel van het nieuwe Pure Panel en zijn perfect gepositioneerd in de richting van de bestuurder.

Met de multimediasystemen met Apple CarPlay en Android Auto kan de gebruiker ook rekenen op geïntegreerde spraakbesturing. Verder wordt de nieuwe Mokka leverbaar met OpelConnect-service, waarbij zaken als Live Navigation met actuele online verkeersinformatie en een directe verbinding met pech- en noodhulpdiensten voor extra gemoedsrust zorgen.


15 januari 2021

NEW OPEL MOKKA.

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x