CROSSLAND FACELIFT

Rüsselsheim. Fris en compact van buiten, zeer ruim en veelzijdig van binnen en met coole SUV-looks. Dat is de nieuwe Opel Crossland, het eerste model dat het nieuwe gezicht van het merk toont, een paar weken geleden nog geïntroduceerd bij de nieuwe Opel Mokka. Net als bij de Mokka, laat de nieuwe Opel Crossland de X-appendix in zijn naam achterwege. Naast het ontwerp heeft Opel het chassis en de besturing van de Crossland verder ontwikkeld en een sportieve GS Line-bekleding toegevoegd, evenals adaptieve IntelliGrip-tractiecontrole.

De Opel Vizor van de nieuwe Crossland is organisch geïntegreerd in het radiatorrooster en de koplampen en strekt zich in één beweging uit over de voorkant van het voertuig. De Vizor rekt optisch de breedte uit en organiseert de fascia met een verminderd aantal elementen. Het legendarische blitsembleem van het merk domineert trots het midden. De Vizor zal in de loop van de jaren 2020 een handelsmerk worden van alle Opel modellen met het idee om toptechnologieën verder te clusteren.

Aan de achterzijde versterken nieuwe donkergekleurde achterlichten het kenmerkende Opel vleugellichtontwerp, en het nieuwe hoogglanzende zwarte achterklepoppervlak (beschikbaar in combinatie met het zwarte dak) geeft de nieuwe Crossland een breder en sterker uiterlijk.

Ook nieuw zijn de skid plates voor en achter (zilverkleurig op de Ultimate uitvoering), LED-mistlampen vóór (met chromen decoratie op Ultimate en Elegance), een chromen deurlijst voor de Ultimate, plus stijlvolle 16 en 17 inch lichtmetalen velgen. De 16” zijn verkrijgbaar in zilver, hoogglans zwart tweekleurig of hoogglans zwart, de 17” in hoogglans zwart tweekleurig of hoogglans zwart.

Fans van sportieve looks komen aan hun trekken met de Crossland GS Line+. Deze nieuwe afwerking, inclusief zwarte 17-inch lichtmetalen velgen, zwart dak, kenmerkende rode sierlijsten, ergonomische AGR stoelen voor bestuurder en passagier, LED achterlichten en dakrails zorgen ervoor dat de compacte SUV zich echt onderscheidt van de concurrentie.

Het royale ruimtegevoel en de eersteklas ergonomische AGR-voorstoelen in de Crossland maken lange ritten nog comfortabeler. De SUV overtuigt ook met een hoge mate van flexibiliteit, dankzij de individueel verschuifbare en verstelbare achterstoelen. Ze worden geleverd met een 60/40 opsplitsing en schuiven tot 150 millimeter, waardoor de kofferruimte binnen enkele seconden wordt vergroot van 410 naar een toonaangevende 520 liter. Het volledig neerklappen van de achterbank vergroot het volume van de kofferbak tot 1.255 liter.

Dynamische rijders zullen vooral de verbeteringen waarderen die Opel heeft aangebracht aan het chassis van de Crossland. De Opel ingenieurs in Rüsselsheim hebben nieuwe veren en dempers ontwikkeld voor de voorwielophanging met McPherson-veerpoten en de achteras met torsieas. In combinatie met de nieuwe tussenas van de stuurkolom, die de stuurprecisie en het middengevoel verbetert, biedt het chassis van de nieuwe Crossland een optimale balans tussen comfort en wendbaarheid.

Nu met IntelliGrip: altijd optimale tractie

Kopers van de nieuwe Crossland kunnen met IntelliGrip (beschikbaar in 2021) extra veiligheid toevoegen aan de verbeterde rijdynamiek. Dit adaptieve tractiecontrolesysteem zorgt voor optimale tractie en stabiliteit op alle soorten ondergrond. IntelliGrip heeft de volgende vijf modi:

 • Normaal / On-road: ‘Normale modus’ wordt ingeschakeld zodra de Crossland opstart. De instellingen voor ESP en tractiecontrole zijn geschikt voor normale rijomstandigheden in de stad, op de snelweg of op het platteland.
 • Sneeuw: deze speciale wintermodus zorgt voor optimale tractie op ijzige en besneeuwde oppervlakken bij snelheden tot 50 km / u. Tractiecontrole regelt het slippen van de voorwielen, vertraagt het draaiende wiel en brengt het koppel over op het andere voorwiel.
 • Modder: in deze modus is meer wielslip mogelijk. Het opzettelijk laten draaien van het wiel met de minste tractie wanneer het voertuig wordt gelanceerd, maakt het mogelijk om modder van de band te verwijderen, die vervolgens weer meer grip kan krijgen. Ondertussen krijgt het wiel met de meeste grip het hoogste koppel. Deze modus is actief tot 80 km / u.
 • Zand: deze modus laat een kleine hoeveelheid gelijktijdige spin toe van beide voorwielaangedreven wielen, waardoor het voertuig kan bewegen en het risico op zinken wordt verminderd.
 • ESP uit: dit deactiveert ESP en tractiecontrole bij snelheden tot 50 km / u. Om veiligheidsredenen keert IntelliGrip automatisch terug naar de ‘normale modus’ bij snelheden boven 50 km / u.

 

Bestuurders en passagiers kunnen niet alleen genieten van een stevige grip, ze zijn ook goed verbonden en kunnen zich vermaken dankzij de reeks infotainmentsystemen die bestaan uit Radio BT, Multimedia Radio en de topklasse Multimedia Navi Pro met 8-inch kleurenaanraakscherm. De multimedia units zijn ook compatibel met Apple CarPlay en Android Auto. Compatibele smartphones kunnen tijdens gebruik worden opgeladen via draadloos inductief opladen. Bovendien biedt de Crossland de dienst “OpelConnect” als optie aan. LIVE-navigatie met realtime verkeersinformatie en actuele brandstofprijzen, plus een directe link naar pechhulp en noodoproepen, maakt reizen nog ontspannender.

Euro 6d benzine- en dieselmotoren: rijplezier met lage emissies

Opel Crossland klanten kunnen kiezen uit een aandrijflijnportfolio van efficiënte benzine- en dieselmotoren met een cilinderinhoud van 1,2 en 1,5 liter. Zowel de benzinemotoren met 61 kW (83 pk) tot 96 kW (130 pk) als de dieselmotoren met 81 kW (110 pk) en 88 kW (120 pk) voldoen nu aan de strenge Euro 6d-emissienorm.

 

Petrol engines

1.2

1.2 Turbo

1.2 Turbo

1.2 Turbo

Max. Power (kW/hp) @ rpm

61/83

@ 5,750

81/110

@ 5,500

96/130

@ 5,500

96/130

@ 5,500

Max. Torque (Nm @ rpm)

118 @ 1,750

205 @ 1,750

230 @ 1,750

230 @ 1,750

Emissions

Euro 6d

Euro 6d

Euro 6d

Euro 6d

Transmission

MT5

MT6

MT6

AT6

Preliminary NEDC fuel consumption (l/100 km)

Urban

Extra-urban

Combined

- CO2 g/km

5.6 – 5.4

4.2 – 4.1

4.7 – 4.6

107 – 106

5.9 – 5.8

4.2 – 4.1

4.8 – 4.7

109 – 108

5.7

4.2

4.8 – 4.7

109 – 107

5.9

4.5

5.0 – 4.9

113 – 112

 

Diesel engines

1.5 Diesel

1.5 Diesel

Max. Power (kW/hp) @ rpm

81/110

@ 3,500

88/120

@ 3,750

Max. Torque (Nm @ rpm)

250

@ 1,750

300 

@ 1,750

Emissions

Euro 6d

Euro 6d

Transmission

MT6

AT6

Preliminary NEDC fuel consumption (l/100 km)

Urban

Extra-urban

Combined

- CO2 g/km

4.8

3.7 – 3.6

3.6 – 3.5

94 – 93

4.4

3.8 – 3.7

3.9 – 3.8

103 – 101

 


Trendsettende lichttechniek en innovatieve rijassistentiesystemen

Met de talrijke ultramoderne technologieën en rijassistentiesystemen die beschikbaar zijn op de Opel Crossland, worden reizen nog relaxter en veiliger. Adaptieve full-ledkoplampen met bochtverlichting, grootlichtassistent en automatische niveauregeling zorgen voor uitstekend zicht in het donker.

De belangrijkste rijassistentiesystemen van de nieuwe Opel Crossland in één oogopslag:

 • Head-up display projecteert de belangrijkste gegevens over snelheid, navigatie en rijassistentiesystemen in het directe zicht van de bestuurder.
 • Forward Collision Alert met automatische noodstop en voetgangersdetectie werkt bij snelheden boven 5,0 km / u. Als een voorligger of voetganger te snel wordt benaderd, laat het systeem een waarschuwingssignaal horen en wordt een bericht weergegeven in het Driver Information Center. Als er een aanrijding dreigt, wordt het remsysteem voorbereid en, indien nodig, wordt een noodrem ingeschakeld om de gevolgen van een mogelijke aanrijding te minimaliseren. Onder de 30 km / u kan het systeem het voertuig volledig tot stilstand brengen. Als de snelheid hoger is dan 30 km / u, wordt de snelheid verlaagd en moet de bestuurder actief remmen. .
 • Driver Drowsiness Alert evalueert het vermoeidheidsniveau aan de hand van de rijstijl en waarschuwt de bestuurder als een pauze nodig is.
 • Side Blind Spot Alert maakt gebruik van ultrasone sensoren en meldt voertuigen die naast de auto rijden en waarschuwt de bestuurder met een waarschuwingslampje in de betreffende spiegel.
 • Panorama achteruitrijcamera met een kijkhoek van 180 graden aan de achterkant.
 • Automatic Park Assist identificeert geschikte parallelle en loodrechte parkeerplaatsen en parkeert de auto automatisch; de bestuurder hoeft alleen de pedalen en versnellingspook te bedienen.
 • Cruise control met snelheidsbegrenzer, samen met Speed Sign Recognition, zorgt ervoor dat de snelheidslimiet snel en gemakkelijk wordt nageleefd.

 

Opel opent binnenkort de orderboeken voor de nieuwe Crossland, die begin 2021 bij de Opel dealers zal aankomen.

7 oktober 2020

CROSSLAND FACELIFT

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x